Waar op letten bij het kopen van een scootmobiel?

U kunt met een scootmobiel veilig en vertrouwd op pad. Samen gaan winkelen, op visite of naar het speelveldje met uw kleinkinderen. Reist u wel eens langere afstanden? Onze scootmobielen doen er niet moeilijk over. Uw scootmobiel wordt vaak kosteloos afgeleverd inclusief WA verzekering en pechhulp service zodat u meteen kunt genieten van uw nieuwe scootmobiel.

Met een scootmobiel kunt u er zelfstandig op uit. Even boodschappen halen, een bezoekje afleggen of een tochtje maken. Let bij de aanschaf op uw gebruikerswensen: voor binnen, voor buiten of voor binnen/buiten gebruik. Moet de scootmobiel demontabel zijn om mee te nemen in de auto? Let dan ook op het gewicht. Welke afstand wilt u kunnen afleggen? Welke snelheid vindt u comfortabel en veilig? In deze blog delen we een aantal handige tips om op te letten bij de aanschaf van uw (eerst) scootmobiel.

4 zaken om op te letten bij de aanschaf

1. Het aantal wielen
Er zijn scootmobielen met 3, 4 en 5 wielen. Met 3 wielen bent u wendbaar, 4 of 5 wielen bieden wat meer comfort voor de lange afstanden. Tip: ga naar een showroom of boek een demo aan huis en probeer zelf uit wat voor u goed werkt.

2. Actieradius
Heel belangrijk om op te letten is de actieradius. Dit geeft aan hoeveel kilometer de scootmobiel kan rijden op een volle accu. Zeker als u van plan bent langere tochtjes te maken dan is het verstandig om een scootmobiel te kiezen met een grote actieradius. Hiermee bent u veel vrijer en kunt u er zorgeloos veel kilometers op rijden.

3. De snelheid
Hoe hard kan de scootmobiel? Wanneer u de scootmobiel enkel gebruikt voor binnenshuis of voor heel korte afstanden dan is dit niet zo relevant. Gaat u wat langere stukken rijden dan is het handig dat de scoot wel een bepaalde snelheid haalt.

4. Opvouwbaar of niet
Sommige scootmobiels zijn opvouwbaar, andere niet. Het voordeel van opvouwbaar is dat u deze eenvoudig kunt meenemen in de auto, trein of zelfs het vliegtuig. Houd er rekening mee dat deze demontabele scootmobiels als nadeel hebben dat ze vaak wat minder comfort bieden en een minder lange actieradius.

Over

Fiets lekker door de stad met mijn elektrische bakfiets. Voor de langere stukken als ik niet veel hoef mee te nemen een speed pedelec.

You may also like...

Reacties gesloten.