Elektrische fietsen niet langer onbetaalbaar

Voor veel mensen zijn de voordelen van elektrische fietsen wel duidelijk. De meeste mensen houden wel van fietsen, maar alleen in goede omstandigheden. Helaas waait het nogal eens in Nederland. Fietsen tegenwind is bepaald geen pretje. Maar met trapondersteuning is het best te doen. Elektrische fietsen kunnen ook de scooter of eventueel de auto enigszins vervangen. Beter voor het milieu. Hoewel er trapondersteuning is, is zelfs fietsen met een e-bike een stuk beter voor je gezondheid dan de auto of scooter pakken.

Waar veel mensen echter tegen ophikte waren de prijzen. Dik 2000 Euro voor een fiets is nogal wat. Dan is het wel een elektrische fiets, dus komt wel wat meer bij kijken dan een normale fiets, maar alsnog het is veel geld. Maar het kan enigszins vergeleken worden met andere nieuwe innovaties zoals bijvoorbeeld de DVD speler. In het begin peperduur, maar naar verloop van tijd zie je dat prijzen dalen en dat het betaalbaar wordt voor de middenklasse. Zo ook bij elektrische fietsen. Op dit moment bij de meeste aanbieders zijn de prijzen nog ietwat te hoog. Maar er duiken al partijen op die goede kwaliteit e-bikes van merken als Sparta aanbieden voor scherpe prijzen. Een van de voornaamste voorlopers in stunten met e-bike prijzen is FastFuriousScooters.nl uit Alphen aan den Rijn. Zij hebben o.a. Sparta en Puch e-bikes voor bodemprijzen. Anderzijds voordelige lease constructies. Met een lease constructie is een e-bike voor iedereen te betalen, iedereen kan wel een paar tientjes per maand missen immers.

Een innovatie in de e-bike space zijn ook fietsen voor speciale doelgroepen of omstandigheden. Ben je bijv. woonachtig in Amsterdam of Utrecht o.i.d. overweeg dan deze categorie e-bikes. Ideaal voor de omstandigheden van de stad. Anderzijds zijn er ook fietsen speciaal voor senioren bijvoorbeeld of voor moeders. Voor iedereen is wel een e-bike op maat. En dus niet langer onbetaalbaar

Over

Fiets lekker door de stad met mijn elektrische bakfiets. Voor de langere stukken als ik niet veel hoef mee te nemen een speed pedelec.

You may also like...

Reacties gesloten.